Değerli arkadaşlar bir çok arkadaşımız araç sahibi ama hiç düşündünüz mü? bilmem ama araçlarımızda hangi sebeplerden dolayı yangın çıkar? Şimdi sizlere bu konular hakkında bir kaç bilgi vereceğim.
1. Araç içinde bırakılan kibritler. Evet arkadaşlar araç içinde kesinlikle kibrit bırakmayınız. Kibritlerin uç kısımlarında bulunan kimyasal madde içinde barut vardır. Ve sizde bilirsiniz ki sürtünme ile kibrit çöpünün alev almasına neden olur. Araç içinde bırakılan kibrit kutuları aracımızın aşırı şekilde ısınmasından dolayı yangın çıkmasına neden olur.
2. Araç içinde içilen sigaralar Diğer en tehlike unsurlardan biride araç içinde içilen sigaralardır. Malum ülke halkı olarak araç içinde sigara içmeyi severiz ama bununla birlikte içtiğimiz sigara izmaritlerini çamdan atma gibi bir huyumuz var. Huyumuz batsın. Araç ön camından atılan sigara izmaritleri arka cam açık ise içeri türbülans sayesinde içeri girer ve haberimiz olmadan yangın çıkmasına sebep verir. Bununla birlikte camdan attığımız sigaralar ormanlarında kül olmasına neden olur. Keşke araç içinde sigara içmesek ama içiyorsak bazı tedbirler almamız gerek. Bunların başında araç küllüklerini kullanmayın. Bunun yerine ağır metalden yapılmış küllükler kullanın. Ve küllüklerinizin içinde mutlaka bir miktar su bulundurun. Su hem izmaritlerin sönmesine yardımcı olacak hemde aracın içinde sigara küllerinin uçmasına engeller.
3. Oto Çakmakları Araçlarınızda ki oto çakmaklarının kesinlikle sağlam olduğundan emin olunur. Çakmaklarınızı yuvalarında kalıyorsa kullanmayınız ve içeri de kalan çakmakları kesinlikle yerlerinden çıkarınız. Yuvasında kalan çakmaklar aracın tesisatının aşırı şekilde ısınmasına neden olacak ve tesisatınızın ateş almasına neden olabilir.
4.Ekstradan Takılan Ürünler Özellikle Türk toplumu olarak araçların orjinalliklerini değiştirmekte üzerimize yoktur. Ekstradan taktığımız farlar buna benzer ürünlerde araçlarımızda yangın çıkmasına neden olur. Her zaman orijinal ürünler kullanın yan sanayi ürünleri tercih etmeyin ve ekstra aydınlatma için araç tesisatına yüklenmeyin.
5. Aküleri Sabitleyiniz Araç akülerini mutlaka sabit olduklarından emin olunuz. Sabit olmayan akünün araç motor içinde kısa devre yapması sonucunda aracınızda yangın çıkmasına neden olur.
6.LPG li Araçlarda Gaz Kaçaklarından Araçlarımızda LPG takılı ise mutlaka en az yılda bir kez dahi olsa gaz kaçak kontrollerinden geçirin. LPG parlayıcı bir gaz olmasından dolayı aracınızın aniden ateş almasına neden olur.
7.Yangın Söndürme Tüplerini Düzenli Olarak Kontrol Ediniz. Sorumsuz bir şekilde değil sorumlu bir şekilde davranmak adına araçlarımızın yangın söndürme tüplerini yıllık olarak kontrol edin bar seviyesi düşen tüpleri kesin ve kesin değiştiriniz. Sadece vereceğiniz 15-30 TL belkide sizin canınızı malınızı kurtaracağını asla ama asla aklınızdan çıkarmayınız.
7. Araç İçinde Bunları Kesinlikle BırakmayınızA) Çakmak
B) Deodorant
C) Pil
D) Basınçlı ve yanıcı uyarısı olan ne kadar ürün varsa
NOT: Bu paylaşım özgün bir içeriktir. Başka sitelerde paylaşılması durumunda kaynak olarak konu adresi verilmesi gerek. Bu kural dışında yazının başka yerlerde yayınlanması durumunda yayınlayan ve konuyu paylaşan kişiler hakkında kanuni yollara başvurulacaktır.